Anett varázslatos kavicsfestményei

Útközben, udvaron gyakran találunk különböző méretű kavicsokat, de nem biztos, hogy össze is gyűjtögetjük… Néhány napja megismertem valakit, aki biztosan más szemmel nézi ezeket a “köveket”. 😉  Zokob Anett már látja bennük a virágot, egy állatkát és még ki tudja mi mindent. Anett kavicsfestményei elvarázsoltak, megkértem, hogy meséljen a kezdetekről…

 – Minden egy pillantással kezdődött 2014 februárjában, mikor az interneten megláttam egy festett kavicsokról szóló cikket. Kedvet kaptam, és elkészítettem első festett kövemet, egy összegömbölyödő cicát. Ezentúl más szemmel néztem a kavicsokat. A repedésekbe, formákba beleláttam különböző állatokat, papagájt, elefántot, kutyát. A saját örömömre életre hívtam őket egy kis festék, és ecset segítségével.

Ismerőseimnek is nagyon megtetszettek…

Folyamatosan kaptam egyéni kéréseket… Egyik megrendelés hozta a másikat, és egyre több ötletem támadt. Elkezdtem kavicsképeket készíteni, éreztem, valami újat adhatok ezekkel a különleges térbeli hatású festményekkel. Elkészültek első kavicsfestményeim: falapra ragasztott kavics pipacsok, margaréták, tulipánok, íriszek, orchideák. Szerettem volna több emberrel megismertetni világomat, ezért regisztráltam a Meskán, lett egy online boltom. Itt figyelt fel rám a Meglepetés Magazin, és 2015 májusában cikk jelent meg rólam az újságban. Nagyon boldoggá tett, hogy elismerik kreativitásom, segített hinni a folytatásban. Azóta több interjú felkérés érkezett, melyeket örömmel teljesítettem.

Úgy éreztem, a festés már több mint hobbi, egyre nehezebbé vált munka mellett beosztanom az időmet. Párom, családom és barátaim biztattak terveimben, viszont Édesanyám levele adta meg a bátorító lökést. Egy verset küldött, Aranyosi Ervin: Az igazi gazdagság címmel. Idéznék belőle két versszakot.

“Tégy az emberekért, alkoss szebb világot,
műveld meg a földed, nevelj szép virágot!
Engedd, hogy mindenki úgy tegye a dolgát,
hogy megmutathassa jóember mivoltát!
Használja fel bátran fénylő tehetségét,
ne szorongva várja a munkaidő végét.
Mutassa mindenki, hogy mire is képes,
mihez van tudása, mihez kedvet érez.”

“Gazdagság az idő, s nem mérhető pénzben,
mikor a munkámban örömömet érzem,
látom kezem alatt új életre kelni,
s hagynak teremteni, szépen remekelni.
Azt, amit teremtek, szívből adom másnak,
jövőnek alkotok, nem az elmúlásnak.
Adok is, kapok is, s közösen használjuk,
egymásért teremtve angyalokká váljunk!”

Aranyosi Ervin sorai nagy hatással voltak rám. Életünk jelentős részét munkával töltjük, miért ne telhetne ez az idő örömmel?

Elhatároztam, valóra váltom az álmaimat! 😀

Úgy döntöttem, megpróbálok a magam útján boldogulni. 2016-ban megkezdtem vállalkozásomat, mint alkotóművész. A megvalósításban sokat segített egy nyertes pályázat. Jelenleg megrendelések, felkérések és ötleteim elkészítésével telnek napjaim. Kézműves piacokon és boltokban hamarosan találkozhattok termékeimmel. A közeljövőben mesekönyv illusztráció készítésével is foglalkoznék.

Ez a kő az első alkotásaim egyike. Különlegessége, hogy a kő erezetei lettek a fa ágai, a kidomborodás pedig a kékcinege mellkasa. Magam is meglepődtem, milyen formás cinkét rejtett, papírlapra sem tudtam volna szebbet festeni. A vonalak, mélyedések szinte vezették a kezemet. Ő lett az én kövem, még ma is az éjjeli szekrényemet díszíti.

 A bagolybrigád kép is saját elképzelésem alapján készült,
arany és ezüst baglyok a faágak között.

Minden kő magában rejti a saját csodáját 😉
Hol egy tojást…

Hol egy kirándulást…

Fiúknak egy motort… 😉

Kisebbeknek egy kis mesét…

Nagyobbaknak a világot…

 Ezek a kavicsvirágos képeim a kiállításom plakátját tették különlegessé.

Szintén egyéni ötletem a kaviccsal díszített öröknaptár.
Nemcsak kedves és szép díszek, hanem praktikusak is.

Ez nem Valentin-napi, de a szerelem itt is a középpontban van 😉

És így készülnek az én “kavicsfestményeim…

És készen vannak a flamingóim.

Létrehoztam Facebook oldalamat, mint egy kiállítás mindig nyitva áll előttetek,
és ott sok szeretettel várok mindenkit.

Kattints a flamingókra, és “elrepítenek” hozzám!

Tetszenek Anett alkotásai? Igen?
Akkor mutasd meg ismerőseidnek is! 😉

Köszönöm!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá!