Az elmúlt évek során nagyon sok gyönyörű alkotást mutattam be. Ezek közöl András Csilla munkái kiemelkednek, hiszen most már 3. éve egy nemzetközi versenyen láthatjuk újra és újra.

A 2015-ös pályaművének készítéséről részletesen mesélt Csilla.
A képre kattintva megtudhatod,
hogy lángtengerben úszó madárszerű nyakék hogyan is készült. 

Royal Lilly nyakékkel 2016-ban Csilla a 2. fordulóig jutott.
A továbbjutás nem csak szakmai zsűritől függ, hanem többlépcsős lájkoló rendszertől is.
A képre kattintva láthatod, a nyakék készítésének lépéseit is.  

 

Most pedig átadom a szót Csillának, hogy meséljen az idei versenyművéről…

Előző két évben már megismerhettétek két versenyre készült nyakláncomat. Most bemutatnám az idei pályamunkámat, ami kimondottan a B.O.T.B. 2017-es versenyre készült.

Minden év kicsit más az előzőhöz képest. Ez így volt idén is. Számomra furcsa volt, hogy az idei év eléggé “egyszínű” volt a B.O.T.B-t nézve. Nagyon sok “semleges” színnel találkoztam a versenyen, ami számomra mindig idegen, de úgy tűnik mégis ez az irányzat volt a dominánsabb, és a célra vezetőbb. Persze engem ez nem jellemez, mivel újra (mint mindig ) belebolondultam a színek kavalkádjába és a végeredmény is egy nagyon színes, nagyon harsány, számomra mégis egy imádott nyakék lett. 🙂

Aki ismer az tudja, hogy imádom a virágokat de csak a maguk természet adta szépségükben. Az idei munkámat a virágoknak és a természetnek ajánlottam, de mégsem úgy, ahogyan legtöbben tennék és teszik. Nem szeretem a természetet másolni az nem én vagyok, ezért minden képzelőerőmet bevetve és hagyva szabadon szaladni új egyedi képzeletbeli virágokat alkottam.

 

A nyaklánc alapját gyöngyhímzett zöld levelek képezik. Egytől egyig különbözőek, úgy mintájukban, mint színárnyalatokban és formában. Ez a rész még nem is mondható bonyolultnak, de itt nem is zárul le a dolog, hanem itt kezdődik a komolyabb és nehezebb tervezői. Síkban dolgozni mondhatni nagyon könnyű, viszont térben 3 dimenzióban megalkotni egy virágot már sokkal nehezebb.

Mégis számomra ez az igazi kihívás és alkotás…..ez az, ami minden évben arra sarkall, hogy benevezzek a versenyre és kihozzak magamból  olyan dolgokat, amikről talán nem is tudok. Ha hiszitek, ha nem sokszor magam is meglepődök a végeredményen. Talán ez az igazi öröm az alkotó munkában amikor saját magad sem tudod mi lesz a végeredmény és még meg is lepődsz a végén.

Sokan kérdezik mennyi ideig tervezek egy ekkora nyakláncot és mennyit számolok meg rajzolok? A válasz semennyit mert hagyom alakulni formálódni a darabjaimat, ez az amit imádok benne. És végeredményben ez az, amiért nap mint nap tűt és gyöngyöt ragadok  és nem tör le, ha minden évben a második körben kiesek. 😉 

Keressétek mindig az alkotás örömét! 

                        

Köszönöm azoknak, akik minden évben elkísérnek a versenyen és szavaznak. 🙂
És köszönöm Ilonának is, hogy minden évben megmutatja a “szösszeneteimet”.

 

Sok szeretettel várlak Csilla Bead and Art oldalamon.

 

Kedves Csilla!

Gratulálok a csodálatos munkádhoz!
További sok sikert és reméljük, hogy jövőre ismét megmérettetheted magad!
A későbbi évek során egyre közelebb kerülve a győzelemhez! 😉 

SOK SIKERT!

Tetszik az Csilla sokoldalúsága? IGEN?
Akkor mutasd meg ismerőseidnek!

Köszönöm!