Virágok az édenből

Az elmúlt évek során nagyon sok gyönyörű alkotást mutattam be. Ezek közöl András Csilla munkái kiemelkednek, hiszen most már 3. éve egy nemzetközi versenyen láthatjuk újra és újra.

A 2015-ös pályaművének készítéséről részletesen mesélt Csilla.
A képre kattintva megtudhatod,
hogy lángtengerben úszó madárszerű nyakék hogyan is készült. 

Royal Lilly nyakékkel 2016-ban Csilla a 2. fordulóig jutott.
A továbbjutás nem csak szakmai zsűritől függ, hanem többlépcsős lájkoló rendszertől is.
A képre kattintva láthatod, a nyakék készítésének lépéseit is.  

 

Most pedig átadom a szót Csillának, hogy meséljen az idei versenyművéről…

Előző két évben már megismerhettétek két versenyre készült nyakláncomat. Most bemutatnám az idei pályamunkámat, ami kimondottan a B.O.T.B. 2017-es versenyre készült.

Minden év kicsit más az előzőhöz képest. Ez így volt idén is. Számomra furcsa volt, hogy az idei év eléggé “egyszínű” volt a B.O.T.B-t nézve. Nagyon sok “semleges” színnel találkoztam a versenyen, ami számomra mindig idegen, de úgy tűnik mégis ez az irányzat volt a dominánsabb, és a célra vezetőbb. Persze engem ez nem jellemez, mivel újra (mint mindig ) belebolondultam a színek kavalkádjába és a végeredmény is egy nagyon színes, nagyon harsány, számomra mégis egy imádott nyakék lett. 🙂

Aki ismer az tudja, hogy imádom a virágokat de csak a maguk természet adta szépségükben. Az idei munkámat a virágoknak és a természetnek ajánlottam, de mégsem úgy, ahogyan legtöbben tennék és teszik. Nem szeretem a természetet másolni az nem én vagyok, ezért minden képzelőerőmet bevetve és hagyva szabadon szaladni új egyedi képzeletbeli virágokat alkottam.

 

A nyaklánc alapját gyöngyhímzett zöld levelek képezik. Egytől egyig különbözőek, úgy mintájukban, mint színárnyalatokban és formában. Ez a rész még nem is mondható bonyolultnak, de itt nem is zárul le a dolog, hanem itt kezdődik a komolyabb és nehezebb tervezői. Síkban dolgozni mondhatni nagyon könnyű, viszont térben 3 dimenzióban megalkotni egy virágot már sokkal nehezebb.

Mégis számomra ez az igazi kihívás és alkotás…..ez az, ami minden évben arra sarkall, hogy benevezzek a versenyre és kihozzak magamból  olyan dolgokat, amikről talán nem is tudok. Ha hiszitek, ha nem sokszor magam is meglepődök a végeredményen. Talán ez az igazi öröm az alkotó munkában amikor saját magad sem tudod mi lesz a végeredmény és még meg is lepődsz a végén.

Sokan kérdezik mennyi ideig tervezek egy ekkora nyakláncot és mennyit számolok meg rajzolok? A válasz semennyit mert hagyom alakulni formálódni a darabjaimat, ez az amit imádok benne. És végeredményben ez az, amiért nap mint nap tűt és gyöngyöt ragadok  és nem tör le, ha minden évben a második körben kiesek. 😉 

Keressétek mindig az alkotás örömét! 

                        

Köszönöm azoknak, akik minden évben elkísérnek a versenyen és szavaznak. 🙂
És köszönöm Ilonának is, hogy minden évben megmutatja a “szösszeneteimet”.

 

Sok szeretettel várlak Csilla Bead and Art oldalamon.

 

Kedves Csilla!

Gratulálok a csodálatos munkádhoz!
További sok sikert és reméljük, hogy jövőre ismét megmérettetheted magad!
A későbbi évek során egyre közelebb kerülve a győzelemhez! 😉 

SOK SIKERT!

Tetszik az Csilla sokoldalúsága? IGEN?
Akkor mutasd meg ismerőseidnek!

Köszönöm!

Szólj hozzá!