Anyák napjára “gyöngyvirágot”!

     Anyák napjára gyöngyvirágot? Ez nem valami különleges ötlet… vagy mégis? Most virágzik a gyöngyvirág, Te erre a szép fehér, különleges illatú virágra gondolsz. Imádom az illatát!

     Én most nem! Én a gyöngyből készült virágra gondolok, amikor kimondom, hogy “gyöngyvirág“. Készítsünk egyet közösen, meglátod milyen egyszerű! Nem csak a felnőttek, hanem gyerekek is könnyen elkészíthetik. Nem hiszed el? Tarts velem és meglátod, hogy hogyan is kell fűzni. Kezdjük!

     Erre a virág mintára sokan mondják, hogy ezt mindenki meg tudja fűzni! Így van! Akkor ezzel kell kezdenünk, mert a sikerélmény garantált! És még egy okunk van rá, hogy ez legyen az első: itt megtanulhatod az alapfűzéseket és a többi erre fog épülni. Gyakorolhatod a szép, egyenletes fűzést és itt láthatod, hogy milyen fontos a viszonylag egyenlő méretű gyöngyök kiválasztása.

     Alkotásaink közül többnek fantázia neve van, mert kimondottan gyerekeknek készült és könnyen megjegyezhető leírások segítségével készíthetők.

A virágunk neve: CSILLAGVIRÁG

HOZZÁVALÓK: 7 x 30 cm-es és 1 db 25 cm-es 0,35 mm vastagságú rézdrót a fűzéshez,
3-4 mm-es piros gyöngyök a szirmoknak, sárga a bibének és zöld a leveleknek.

     Az egyik 30 cm-es drótot hajtsd félbe és helyezz rá egy piros gyöngyöt! NINCSEN SE HUROK, SE VISSZAFŰZÉS!!! Ez egy rossz szokás! Gyakran előfordul, hogy a kezdő gyöngybe többször bele kell bújni és a hurkok miatt már nem fogsz beleférni a dróttal. Mi másként rögzítünk.
Fogd meg a bal oldali drótot kb. 5 cm-re a végétől és helyezz rá 2 db gyöngyöt, de ne engedd le! Ezután a jobb oldali dróttal szemből bújj bele a 2 gyöngybe! Úgy fog állni a 2 drót vége, mint a cica bajusza (később ezt a technikát majd “cicázásként” említjük). Illeszd össze a 2 drótot, fogd szorosan és ezután húzd a 2 gyöngyöt az 1 gyöngy fölé. Ügyelj arra, hogy a drót végek közel egyenlők legyenek, mert ez alkotja majd a virág szárát! Végül húzd egy kicsit szorosra, rendezd el a gyöngyöket, ha elhajolnának! Így szorossá vált az első gyöngy is.

 

 

Ez a csillagvirág fűzési ötlet már nagyon régi volt, egy kicsit felfrissítettem…
Kattints a fotóra és megtalálod a legújabb változatát! 😉 

 Nézd meg a virágod! Gyönyörködj benne!
Legyél büszke az első művedre és magadra!

Készíts egy csokorra valót! 

A következőt ne egyedül fűzd, hanem gyermekeddel! 😀

Jó alkotást!

Tetszett az ötletem? Igen? 😀

Akkor mutasd meg ismerőseidnek,
hogy legyen nekik is gyöngyvirágos jókedvük!

Köszönöm!

“Anyák napjára “gyöngyvirágot”!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

    • Kedves Erzsi!
      Örülök,hogy tetszenek az ötleteim! 😉 Nézz körül a többi témában is! Bármiben segíthetek, akkor keress meg a “gyöngy, ami összeköt” oldalamon!

      Válasz

Szólj hozzá!