Minden az “Adj egy élményt!” felhívással kezdődött

Ma délelőtt egy kedves meghívásnak tettünk eleget, egy “születésnapi” rendezvényen vettünk részt a lányommal, Viviennel. A Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületét 60 éve alapították, és most ünnepelt az Egyesület. Kedves összeállításban ismerhettük meg az Egyesület legfontosabb állomásait és vezetőit.
Egy különleges színdarab tette felejthetetlenné a délelőtti programot. A színdarabot Bodnár Zsolt írta, címe: Mindig a hajnal előtti utolsó óra a legsötétebb – a történetben egy vak férfi és a sötétség “beszélget”.

Egy kicsit lépjünk vissza az időben, hogyan is kezdődött a közös gyöngyözés… Közel másfél éve ismertük meg az Egyesület tagjait, akik közül többen lelkes gyöngyfűzővé váltak, sőt néhányan már régebben is  fűztek gyöngyöt. Tavaly együtt alkottunk a karácsonyi kézművesvásárra.

Már tavasszal készültünk erre a születésnapra. 😀

A közös alkotás egy születésnapi logó volt. A logó hungarocell alapra készült, fekete és fehér gyöngyök, flitterek segítségével. Az előkészítésben az Egyesület tagjai nagyon aktívak voltak, kb. 5 ezer db elemet készítettek elő. Az elemek felböködését lányommal, Viviennel segítettük.

Az Egyesületnek további sikeres működést
és tagjainak jó egészséget kívánunk!

Hogyan kerültem kapcsolatba a 60 éves Egyesülettel?

Néhány éve találkoztam az interneten az “Adj egy élményt!” felhívással, ehhez a programhoz én csatlakozni akartam és felvettem a kapcsolatot Pécsi Gertrúddal, aki “CAMELOT” Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesületének a titkára. Később pedig nem Gertiékkel, hanem más csoportokkal kerültem először  kapcsolatba. Pl. a FÁNO-Fogyatékossággal Élők Átmeneti és Napközi Otthona sok fiatalnak ad lehetőséget, hogy közösségben lehessenek napközben. Velük több alkalommal fűztünk együtt gyöngyöt, nagyon lelkesek és ügyesek voltak. Aztán meghívást kaptunk a Vakok és Gyengénlátók Egyesületéhez is, ott a legelső alkalommal a húsvétra készültünk. A közös munka folytatásáról már meséltem a bejegyzés elején…

Így készült a Camelot logó

Az “Adj egy élményt!” folytatódott, így a későbbiekben pedig a mozgássérült fiatalokkal is terveztünk egy közös munkát és elkészítettük az egyesület különleges logóját. Természetesen itt is a gyöngy és a flitter volt a fő alkotó elem, de a gombostűkről se feledkezzünk meg… 😉 Az alkotás többszörösen is kihívás volt, hiszen kör alakban nehezebb alkotni, elég sok volt  a betű, a köztük levő flittereken sokat kellett vágni és a fényképezés se egyszerű, a sok flitter tükröződése végett. Ez leginkább a kék felületen látszódik 🙁 a valóságban a kék is szép egyszínű flitterekből készült 😀

Tavaly májusban elkészült ez a különleges logó.
Reméljük, hogy még lesz majd közös munkánk. 😉

Élmény a kisebbeknek…

Élményt adni valóban nagyon jó, gyakran kerestük fel a győri kórház gyerekosztályát, ahol a beteg gyerekekkel alkottunk együtt. Úgy éreztük, hogy a Lurkó Alapítvány tagjai  Zajovicsné Vizer Bernadett vezetésével csodás munkát végeznek, ezért igyekeztünk minél gyakrabban meglátogatni őket.

Ezekben az években nem csak felnőttekkel alkottunk együtt, hanem gyerekkel is. Egy egész napos rendezvény során, a Gyöngykobakok találkozóján tanítványaimmal készítettünk sok meglepetést a Lurkó Alapítvány számára. 


Itt a képen már láthatod
a kórház folyosójának a falán “röpködő” sok száz gyöngypillangót 😉

Adni jó!

Nézz körül a környezetedben, biztosan Te is találsz olyan egyesületet, csoportot, alapítványt, nyugdíjas klubot, amelynek tagjait segítheted.
De segítés az is, ha a szomszéd néninek bevásárolsz, vagy fát vágsz, vagy vendégül látod hétvégén a szomszéd bácsit, magányosan él. Kedves szó, egy kis beszélgetés is csodát művel! 😀
Egyedül élő időseket gyermekeinkkel látogassuk meg, az ő csacsogásuk, kérdezgetésük “elvarázsolják” a magányos embereket, szebbé teszik napjaikat. Ismerd meg ezt a kedves kezdeményezést, reméljük mások is követik ezt a példát. 

Egy kis ajándék, mindenkinek mosolyt csal az arcára…

Adj egy élményt! felhívásnak köszönhetem, hogy sok csodás embert ismertem meg a gyöngyözések során. Gyakran az az érzésem, hogy én sokkal több élményt kaptam tőlük, mint amennyit én adtam nekik. Vidámságot, jókedvet, segítőkészséget, tenni akarást, kitartást, türelmet láttam a közös alkotás során és nagyon sok szeretet kaptam tőlük.

Köszönöm mindenkinek, hogy részese lehettem az életüknek!
További sok sikert kívánok a munkájukban,
közösségi életükben!

Legyen mindenkinek mesés gyöngyélete!

Szólj hozzá!