Az elmúlt hónapokban sok kreatív alkotó történetét, munkáját mutattam be.

A ma Steidlné Csapó Mária csodálatos drótékszereiben gyönyörködhetünk. Ezek az ékszerek nagyon egyediek és utánozhatatlanok. Annyira, hogy még Mária is nehezen tudna 2 egyformát készíteni, hiszen a csavarások, tekerések útja néha kifürkészhetetlen. 😉 A pillanatnyi ötletek sokasága teszi egyedivé mindegyiket. A kezdetekről és a folytatásról meséljen Mária!

 

Eljött az ideje a bemutatkozásnak, nehezen szántam rá magam, mert nem vagyok egy írói vénával megáldva. Főállású anyuka lettem, három kis gyermekem van. Ezt sohasem gondoltam, hogy így alakul, de ez van. Szóval jó pár papírral a zsebemben itthon vagyok. Világéletemben kreatív voltam, előbb tudtam kötni és hímezni, mint olvasni. Azután jött a dekupázs, gyöngyfűzés, gobelin varrás, természetesen a varrógép is jó barát régóta.

Véletlenül rátaláltam egy kézműves csoportra, ahol a harisnya virág készítésébe lettem szerelmes. Éppen önkéntes ajándékozás volt a csoportban, persze, hogy nem maradtam ki belőle. Az én csoportbeli párom ékszert szeretett volna kapni, gyöngy drót volt itthon. A férjemet kértem meg, hogy hozzon drótot a harisnyavirág ötletemhez, de az az ékszer készítéshez lett jó. Ugrás az ékszer készítés közepébe. Egyszer a jó szívem visz a sírba. Akinek küldtem, annak sajnos nem tetszett, de annyi bátorítást kaptam, hogy úgy döntöttem, hogy folytatom 😉 Nekiálltam technikákat „vadászni” a neten. Nagyon sok ötletet és segítséget kaptam a Pinteresten. A youtube nekem lassú 20 perc, mire egyről-kettőre jutunk az alkotással.

 

Megláttam egy nyakéket, tudtam, hogy akarok egy ilyent! KELL! Nincs is élet nélküle. Azóta már több szettet is készítettem. Valamiért nekem úgy teljes a kép, ha minden van benne: nyakék, karperec, gyűrű és fülbevaló is 😀

Közben indultam egy pályázaton, ahol a nyeremény féldrágakő volt, jó pár darab, tudtam, hogy a kosztpénz nem igazán bírja el a hobbim. Sikerült megnyerni, jött a feketeleves, mikor megérkeztek a gyöngyök, a kövek helyett, 🙁 padlót fogtam, néhány kedves ismerős viszont felállított. Ajándékba kaptam az első igazi köveim, örök hála nekik. Ők már régóta készítettek ékszereket. Ahogy drótozgattam egyre több ember segített, mit, hol, merre, kitől. A beszerzési forrást nem igazán szeretik kiadni, nagy lépés volt, amikor ők kértek ismeretséget tőlem.

Láttam egy ilyen stílusú karperecet, hát elkészítési technika se égen, se földön nem volt. Bután hangzik, de így volt, rengeteget eszeltem rajta, boltból hazafele, csak úgy beugrott, hogy kellene készíteni, kipróbáltam és működött. Lelkesedésemben, mindjárt egy szett is készült belőle.

Szeretek drótot horgolni, a fa és a réz nem is egy rossz párosítás.

Imádok játszani, a pávának története van: megláttam egy orosz ékszerkészítési oldalon a képét, szeretek leírás nélkül alkotni, valami folytán látom a lépéseket, mit hogy kell. Egy kis kihívás volt meg tudom csinálni? Így sikerült.

Néhány gyűrű, ebből sohasem elég, a fél drága kövek foglalva vannak, mindegyik más, ezért kő határozza meg milyen lesz a végeredmény, a gyöngyök pedig ….(néha kell egy kis lazítás is). Szakmai titkot nem nagyon tudok elárulni, mert amikor nekiállok, akkor jönnek és jönnek az ötletek. 2 fogóm van és egy vágó csipeszem, a drótvágó nem jött be – de nem is hiányzik 😉 A gyűrűrúd pedig palántázó bot. Ennyi az eszközöm. 😀 És alkotok, és alkotok…

 

A medálok: azonnali sikerélményt ad,
bármilyen kavicsot képes vagyok medállá varázsolni.

Egy kis horgolás, ahogy szeretem, nem akarom, hogy beskatulyázzanak.
Egyedi és sokoldalú szeretek lenni.

Egy kicsit technikásabb darabok, tetszik a rokokó is.

 A szett nekem sohasem egy gyűrűt jelent, lehessen választani,
akár a gyűrűből, akár a fülbevalóból.

Bérfoglalás nagyon különleges dolog. 😉
Van, aki bízik bennem és követ hoz, de medált visz magával.
Imádom csinálni, mert nincs megkötés,
aki hozza nem szól bele, milyen legyen, kell ennél több?
Ezek a medállá változott kövek gyűjteménye…

Rengeteg ékszert készítettem ajándékba ez alatt a két év alatt.
Nagyon szeretem látni, hogy örülnek neki, aki kapja az viseli is általában.
De van olyan, aki vitrinben tartja és csak jeles családi eseményre veszi fel.

Kattints a képre is megtekintheted a további alkotásokat is!

Mária!
Köszönjük a csodálatos ékszereket és
sok sikert kívánok a további alkotáshoz!

Tetszenek Mária ötletei? IGEN?
Akkor mutasd meg ismerőseidnek!

Köszönöm!

 

Mentés