December 4.
Kinyílt az adventi naptár 4. ablaka!

A mai “ablakban” nagyon különleges alkotót találtok 😉
Esztert, aki festményeivel varázsol el bennünket.

Át is adom a szót…

 

Vörös Eszter Anna vagyok Gödöllőről, az “EYCIIR”; megálmodója és tulajdonosa.

Amikor 2014 januárjában elkészítettem első rajzomat, még nem gondoltam, hogy később a rajzolás és festés a hobbimból szenvedélyemmé, majd hivatásommá válik.

A gimnáziumi rajzórákon, rajzszakkörön kívül nem kaptam művészeti képzést, és egy-két próbálkozástól eltekintve mintegy 10 évig nem is ültem le magamtól rajzolni. Már egyetemista éveim során, egy nehéz időszak közepén álmodtam meg első rajzom ötletét 2014 január közepén.

Képeim kapcsán leggyakrabban az “álom”, a “látomás”, a “lélektöredék” szavakat szokták használni. Úgy gondolom, hogy minden művésznek benne van a lelke a munkáiban.

A tevékenységünkkel ajtókat nyitunk ki önmagunkban és másokban is. Felelősek vagyunk azért, hogy ezeken az ajtókon ki vagy mi érkezik, vagy távozik.

Most ismerjétek meg a legkedvesebb munkáimat!

Hirtelen Ötlet (tüzes szarvasos) – Ő egy újabb képem, a már jól ismert visszatérő szarvaskarakterrel, tábortűzzel, meleg hangulattal, és az ötletet jelképező fényekkel, villanykörtékkel, ami szintén kedvelt motívumom.
A szarvast előszeretettel használom, hiszen az egyik világból a másikba vezető, misztikus lény (elég, ha a magyar mondavilágra és a Csodaszarvas legendájára gondolunk) – és én is egyik világból a másikba szeretném vezetni az embereket a munkámmal. Akrillal, porpasztellel és tűfilccel készült A3 lapra.

Hullámvasút (télies lebegő szigetes) – Másik kedvelt motívumom a lebegő sziget. A realitástól, kötöttségektől való elszakadást jelképezi számomra, de mindig van egy vagy két szál, amely a talajhoz rögzíti, tehát nem kontrollálatlanul sodródik.
Kicsit ez a fantázia, és a valóság, az intuitív és a tudatos én közötti egyensúlyozást testesíti meg. Ez a kép pedig egy párkapcsolati, kapcsolati utazás, hiszen mindenfajta kapcsolatnak van egy lüktetése, üteme, “egyszer fent, egyszer lent” érzés. 

A Folyosó – egy álomkép ihlette. Sokszor álmodom mágikus képességekkel – sok esetben repülök, vagy -mint ez esetben- egy intéssel elmozdítok, életre keltek tárgyakat. Itt egy teremnyi szarvasszobrot keltettem életre. 🙂 Fontos, hogy igyekeztem 3D-s perspektívát vinni a képbe, ami egyébként nem jellemző rám.

A Titkos Szoba – ez a Folyosó c. képem folytatása, fantáziaszobák sorozat része. Mindig is szerettem a misztikus, sejtelmes helyeket, belső tereket, pl. nagy hatással volt rám a modern kultúrában a Harry Potter sorozat színhelyéül szolgáló kastély és annak szobái, lépcsősorai, stb. 

Tápláld Önmagad – tavalyi képem. Az életemben bekövetkező változások ihlették, új társaságokba kerültem, olyan emberek közé, akikre nagyon felnézek, és így megjelent a többi művészeti ág motívumként, pl. a tánc, amihez nincs tehetségem, de rajzolni szeretek róla 🙂 De a kép örök érvényű igazságot fogalmaz meg: az ember táplálja saját magát a művészetével, és másokat is jó esetben. 

Elveszve a tengeren – kifejezetten ebbe a különleges keretbe készült, amely egyedülálló a gyűjteményemben. A tengeres témák is sokszor visszatérnek nálam, és a bálnakarakter is. A szeptemberi békéscsabai kiállításom központi kiállított képe volt.

Öröklét – ez egy mélyen spirituális-misztikus festményem, szintén álomkép ihlette. Két testvér történetét meséli el, akik közül az egyiket elragadja a Halál, a másikat pedig nem. Őt Édesanyja tartja a létben. Akrillal készült 50 x 70 cm vászonra.
Az ilyen képeim általában mellbe vágják az embereket, pont ezért szeretek néha sötétebb, mélyebb témákat érinteni.

2014 márciusában állíthattam ki először Aszódon egy csoportos kiállítás keretében, maradandó élmény volt számomra. Aztán ezt több csoportos, és egyéni alkalom is követte, s reményeim szerint követni is fogja.

Nagyon sok támogatást, kedves szót kapok a közönségemtől, és nagyon becsülöm őket ezért.

Én úgy gondolom, az emberek szeretetét és támogatását kivívni többet ér minden végzettségnél vagy papírnál. A későbbiekben országos, majd nemzetközi ismertségre törekszem munkáimmal.

Sok szeretettel várlak a EYCIIR oldalamon.

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánok!

Holnap új ablakot nyitunk, abban vajon ki vár ránk? 😉

 

Mentés

Mentés