Kedvenc gyöngyállatkák Debrecenbe utaztak

Október első hetében újra rajzolásra hívtam a gyöngycsibés mesék kedvelőit. “Kedvenc gyöngyállatkám” címmel indult a rajzpályázat… 😉 A pályázatban óvó nénik és tanító nénik is indulhattak tanítványaikkal.

A pályázatban 2 kategória indult. Az egyikben 5 kisgyerek a kedvenc állatkáját nyerhette meg, IGAZI meseszereplők kerültek postázásra, és így gyöngyállatka tulajdonosok lettek 5-en! 😉 A nyertesek nagyon örültek, róluk is írok hamarosan… 😉 

A másik kategóriában pedig egy közösség nyerhette meg a gyöngycsibe családot, 1 db mesekönyvet és a mese szereplőiről készített memóriakártyákat.  😉 Íme a nyertes csapat! Gratulálok! 😀 😀 😀 

Ismerjétek meg jobban az iskolát, és a pályázó gyerekeket!

Átadom a szót Mariann tanító néninek…

– A Debreceni Benedek Elek Általános Iskola jól megközelíthető helyen, Debrecen belvárosi körzetében található. Felújított épületben, megújult terekben végezzük nevelő-oktató munkánkat. Célunk, hogy egyénre szabott, kompetencia alapú oktatást valósítsunk meg úgy, hogy kiemelten foglalkozunk a test és a lélek harmonikus fejlesztésével, az elemi műveltségbeli alapok megteremtésével, ill. az alapműveltség továbbépítésével.

Én, mint a 2.b osztály osztályfőnöke, nagyon fontosnak tartom, hogy a gyermekeim nyugodt körülmények között, magas színvonalon sajátítsák el az alapokat, amelyek használata majd képessé teszi őket a középiskolában és az életben való helytállásra. A mindennapi munkánkban alkalmazkodva a gyerekek életkori sajátosságaikhoz, központi helyet kapnak a mesék, a versek, a rajz, mint az önkifejezés egyik eszköze, valamint a kreativitásukat, finommozgásukat, szépérzéküket nagyban fejlesztő kézműveskedés. Megvalósul mindez a tanórák keretein belül és délutáni szabadidős foglalkozásokon, szakkörök ideje alatt egyaránt.

Nagyon szeretnek a kis tanítványaim alkotni, szeretik a kihívásokat, szeretjük versenyeken megmérettetni magunkat, ahol sok szép eredményt értünk már el. Nagyon megörültünk a Gyöngycsibék és barátaik rajzpályázatnak, hiszen két kedves időtöltésünk találkozott benne, Ica néni kedves, kis állatos meséinek megismerése és a kreatív rajzolás lehetősége. Munkához is láttunk, kiválasztotta mindenki a számára leginkább közelálló technikát a megvalósításhoz. Lelkes munkájuknak meg is lett az eredménye. A 8 kis „művészpalánta” alkotását Ica néni a Gyöngycsibék és barátaikkal együtt csoportos I. helyezéssel jutalmazta. Köszönjük szépen megtiszteltetést!
A boldogságunk csak akkor volt nagyobb, mikor megérkezett a Gyöngycsibék és barátaik jutalom csomagunk, benne Ica néni nagyon kedves, hozzánk szóló levelével és az ajándékokkal. Köszönjük szépen!!!

Szeretném bemutatni a csapat tagjait, a kis alkotókat:

Barna Anna – Annácska így vallott magáról: „Már egészen kis koromtól kezdve érdeklődöm a kézműves dolgok iránt, mindig bennem van az alkotni vágyás. Több rajz- és origami városi versenyen kiemelkedő eredményt értem el ovis koromtól kezdve, amivel a lelkesedésem csak nőtt. Általános Iskolába is olyan iskolába szerettem volna járni, ahol ezeket a dolgokat tudom hasznosítani, tovább fejleszteni, ezért választottuk szüleimmel a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolát. Otthon anyával szoktunk mindenfélét kitalálni, díszeket készíteni, rajzolni, amivel „megfertőztem” kis húgomat Nettit is. Még a konyhában, a süti sütéskor is előkerül a kézművesség.

Donnert Kíra – Kíra nemrég érkezett osztályunkba, de kedvessége, közvetlensége, tájékozottsága segítette abban, hogy azonnal a 2.b osztály szívébe zárta. Nagyon szépen olvas, ír és rajzol, ezért ő is nagy örömmel készítette el alkotását a pályázatra.

Egresi Dóra – Dórika mindig vidám és jószívű kislány. Segítőkész, bőbeszédű és együttműködő, a tanító néniknek is a jobbkeze. Az osztályközösség aktív tagja. Legjobb barátai Anna és Nóri. Kedvenc órái a technika és a rajz.

Kiss Napsugár – Sugi a következőképpen jellemezte magát: „Szeretem az iskolát, a tanító néniket, a kézműves és a rajz foglalkozásokat. Szeretem a természetet, az állatokat, szeretek kirándulni. Az iskolával egy hónapja hetente kétszer korcsolyázni is járunk, ami szintén a kedvencemmé vált a rollerezés, a bújócska, a kiütő és a foci mellett.

Major Bence és Major Dóra – Bence és Dóri egy 8 éves ikerpár. Szüleik örömére nagyon jó testvérek, nővérükkel együtt. Szeretnek iskolába járni, szeretik a tanító néniket. Nem hagyják ki a lehetőséget, ha kipróbálhatnak új dolgokat. Minden érdekli őket és nagyon jól tanulnak.

Dóri szabadidejében rajzol, kézműveskedik, táncol, énekel és olvas.

Bence szívesen focizik, rajzol, kézműveskedik és olvas. 

Péntek Fanni – Fannika kedvenc játéka a mackója. Játékos, de ugyanakkor nagyon szorgalmas és kötelességtudó kislány. Szeret írni, olvasni, új dolgokat megtanulni, rajzolni és aludni. 😉 Kedvenc étele a spagetti és a töltött káposzta. Ha nagy lesz, rendőr szeretne lenni.

Szutor Szabina – Szabina érzékeny lelkű, jószívű és nagyon szorgalmas kislány. Szorgalmának meg is van az eredménye, hiszen sok szép eredményt ért már eddig az iskolájában és különböző tanulmányi versenyeken is pl. versmondásból, matematikából, környezetismeretből, valamint rajzversenyeken, pályázatokon. Érdeklődő kislány, tudásvágya határtalan.

Köszönjük szépen!!!!
Jó egészséget kívánunk és sok-sok örömöt, boldogságot!
Mariann tanító néni és a gyerekek. 😉 

 

Kedves Mariann! 

Köszönöm a csodálatos rajzokat Neked és tanítványaidnak. Csodaszépek az alkotások és az különösen tetszik, hogy a rajzokban látszik, hogy ezek gyöngyállatkákról készültek… Nagyon szép és aprólékos munka. 😀 Gratulálok! 
Bízom benne, hogy a gyöngycsibés rajzfüzetekbe további rajzok készülnek majd és még jobban megismeritek és megszeretitek a gyöngycsibéket és a barátaikat! 😉 Legyen mesés minden napotok! 

Találkozzunk a Bigyi-Bogyó fb oldalon is,
ahol különböző játékok, feladatok, ajándékok várnak!

😀

Kotyi Kata vagyok, a gyöngycsibék anyukája… 😉

 Ti is szeretnétek megismerni a gyöngycsibéket? Igen? 😀

Akkor olvass bele a mesékbe! 😉
És, ha tetszik mutasd meg kisgyerekes ismerőseidnek is!

Nézd meg a rólunk készült picurka videót is!

Köszönöm!

Újabb jó hír! Létrejött a Mesés gyöngycsibe klub… 😉
Csatlakozz Te is! Ismerjük meg a gyöngycsibés meséket együtt! 😉 Várlak a gyöngycsibéimmel… 

Szólj hozzá!