Nem esik messze az alma a fájától

Az elmúlt közel 20 évben nagyon sokfélét alkottam gyöngyökből. Rendezvényeimen a tanítványaim is megmutatták, hogy milyen ügyesek és kreatívak. A 24 órás gyöngybulik sorra hitelesített rekordokká váltak. A legsikeresebb a X. 24 órás gyöngybuli volt, melyen flitteres és gyöngyös térbeli alkotások születtek… És hogyan kerül ide az alma és a fa? 😉

Várjunk csak! Igazából most nem magamról vagy a tanítványaimról szeretnék beszélni, vagy mégis? Igen az egyik legkreatívabb „tanítványomat” szeretném bemutatni, aki nem más, mint a lányom, Vivien. Vivien már nagyon korán elkezdte a gyöngyfűzést, megtanulta az alapokat, akkor szinte még ovis volt. 😉 Azután jöttek sorra a gyöngybulik, ahol mindig a legjobbak között volt. Egyre nehezebb mintákkal, alkotásokkal dolgozott. Igazi kihívás a gobelinek gyönggyel való kivarrása. Több képe is készült ezzel  a technikával, a legkiemelkedőbb a TAVASZ című alkotás.

Ahogy az idő múlt Vivi, egyre többet segített a gyöngyös rendezvényeinken, nem csak, mint alkotó, hanem szervezőként is. Aztán felvételt nyert Győrbe az egyetemre, építész szakra. Közben elvégezte a jobb agyféltekés rajztanfolyamot és egyre többet rajzolt, festett. Megismerkedett a különféle festési technikákkal és nagyon szereti a lovakat. E kettőnek a “találkozása” látható az egyik olajképén is.

De közben keresi az igazi útját, alkot, sok mindent kipróbál. Ősszel elkészítette a Gyöngycsibék és barátaik mesém szereplőinek figuráit és a meséhez tartozó különleges illusztrációkat, megszerkesztette a mesekönyvet és ahhoz a borítóképet is. A közös mesekönyvünk decemberben jelent meg.

Ősszel egy kis változás állt be az életében, kicsit „félretette” az építészetet és jelenleg grafikus képzésre jár Budapestre. Most úgy néz, hogy a grafikusság lesz az ő világa.

Alkotásaiban azonban gyakran visszatér a gyöngyökhöz, a legkedvesebb technikája a peyote. Ezzel a technikával alkotott nagyon különleges képeket, melyeknek mindkét oldala a lakás dísze lehet. Nem volt egyszerű annak a szakembernek a megtalálása sem, aki képes elkészíteni a 2 oldalon használható képkeretet. Szerencsére sikerült és az üveggyöngyökkel készült kép megvilágítva, így csodás hangulat “világítást” ad.

A „szabadidejében” blogot ír két nyelven, ez a forma lehetőséget ad az angol nyelv további gyakorlására, mélyítésére is. A többi alkotásáról olvashatsz a 2 nyelvű blogján: vivienholl

Én nagyon örülök, hogy nálunk „Nem esik messze az alma a fájától” és nagyon büszke vagyok a lányom minden munkájára. Köszönöm, hogy türelmesen segíti az én munkámat is és sok területen tudunk együtt dolgozni.

Vivi! 
Boldog szülinapot  és
 további sikeres alkotásokat kívánok!
A.

 

2018. február 6. Két év telt el az előző bejegyzésem óta. Vivien azóta sok új alkotást készített, új technikák, új ötletek… és egy klassz kiállítás Pápán! 😀
További infókat találsz a képre kattintva… 😉 

Vivi! Legyen színes a világod!
És alkotásaiddal tedd színesebbé mások világát is!  😉 

A.

 

 

Szólj hozzá!